examenspresent universitet

Personlig examenspresent universitet

En bra examenspresent universitet kan vara svår att hitta, men vår lista nedan med våra 10 bästa tips på examenspresenter kille eller tjej gör det mycket lättare. Alla dessa produkter som kan graveras med valfri text är mycket populära inom kategorin personliga examenspresenter!

I januari är det många utbildningar vid universitet och högskolor som avslutas och dess studenter tar examen. Exempelvis är det många lärare, förskollärare, läkare, sjuksköterskor, ingenjörer, tandläkare, ekonomer, socionomer, psykologer och poliser som får sin examen under den allra kallaste tiden på året. Våra fina personliga examenspresenter passar utmärkt till alla dessa yrkesgrupper.

Examenspresent tips

En akademisk examen delas ut av statliga universitet eller högskolor, men även privata lärosäten kan efter tillstånd från regeringen få utdela examen. Att ta examen är en av de största dagarna i livet, och detta ska firas ordentligt.

Efter flera år av hårda studier på ett magert studielån är studenten äntligen färdig med sin utbildning och ska kasta sig ut i vuxenlivet på riktigt. En bra examenspresent till pojkvän eller flickvän ska både fira och uppmuntra inför kommande karriärsäventyr.

Våra 10 bästa tips på examenspresenter

Champagnesabel Laguiole
Pris från 550 kr

Stilren och gedigen champagnesabel som kan graveras. Perfekt för att fira med!

Penna Parker Sonnet
Pris från 790 kr

Klassisk kulspetspenna från Parker. Blir med gravyr en perfekt present till den nyutexaminerade.

Champagneglas Aida
Pris från 225 kr

Trevligt 2-pack champagneglas som kan graveras. En perfekt examenspresent.

Fickplunta Steel Flask
Pris från 330 kr

Klassiskt utformad fickplunta i rostfritt stål. Perfekt för personlig gravyr av t.ex. namn.

Whiskyset Nachtmann
Pris från 1495 kr

Mycket exklusivt whiskyset från Nachtman. Karaff och 2 st matchande glas, kan graveras.

Har du någon i din närhet som ska ta examen så vill du nog ge bort en riktigt fin examenspresent. En riktigt bra examenspresent till kille t.ex. ska vara både personlig, av god kvalitet och påminna om den stora dagen i år framöver. Du vill inte behöva komma med ytterligare en flaska champagne, hur gott det än är, och vem har någonsin blivit glad för ett presentkort?

Att hitta den perfekta examenspresenten kan vara lättare sagt än gjort, men det finns några knep att ta till, för att kunna komma med ett paket med ett något mer spännande innehåll än en kokbok eller en anonym klocka.

Manschettknappar Manchester
Pris från 360 kr

Rektangulära manschettknappar i rostfritt stål som graveras bäst med t.ex initialer.

Skoputslåda Stackers
Pris från 495

Nu är det dags att börja ta hand om pjucken! Snygg och smidig skoputslåda, kan graveras.

Vinkylare Laguiole
Pris från 395 kr

Vad passar väl bättre som present än en personligt graverad vin- eller champagnekylare?

Whiskyglas Glencairn 2-pack
Pris från 245 kr

Klassiska whiskyglas från skotska Glencairn. Perfekt present till whiskyentusiasten.

Klocklåda Stackers Brown 8
Pris från 795 kr

Stilren klockförvaringslåda från Stackers som rymmer 8 st klockor. Glaslocket kan graveras.

För det första ska du alltid försöka hitta en present som mottagaren verkligen kommer att uppskatta och sätta värde på. Här kan du till exempel välja en present som har med ett särskilt intresse att göra eller som på något sätt kan kopplas till den utbildning denne just har avslutat.

Det kan till exempel passa väldigt bra med en snygg och lite mer exklusiv korthållare, där den som just tagit sin examen kan förvara sina visitkort från sitt framtida arbete och yrkeskontakter?

Kortplånbok
Exentri Black

Plånbok
Mauro Conti

Passfodral
Jacob Jones

Necessär
Jacob Jones

Kanske vet du att mottagaren av presenten bryr sig om sitt utseende och sin stil? Då kanske denne skulle uppskatta en snygg klockförvaring eller en läcker accessoar som exempelvis ett halsband eller ett armband?

Examenspresent läkare

På en examenspresent till läkare så kan vi t.ex. gravera en eskulapstav på i stort sett alla produkter, kontakta oss bara via e-post innan du gör din beställning så hjälper vi dig!

Manschettknappar
Chicago

Skärbräda & Kniv
Marksman

Skoputslåda
Saphir

Whiskykaraff
Boris

Det är också en god idé att ge bort något som är lite mer exklusivt än det man vanligen köper till sig själv, exempelvis en champagnesabel eller en vacker whiskeykaraff?

Detta är saker vi alla använder och har nytta av och som kan vara lite extra roliga att få i en lite mer exklusivt designad variant. Nästa steg är att sätta den där personliga och unika prägeln på presenten. Du kan då gravera in exempelvis ett namn eller ett par initialer på det du valt ut som present.

Examenspresent lärare

En examenspresent till lärare som vi tycker är helt perfekt är en fin penna med gravyr. En fin och högkvalitativ penna kan användas varje dag hela livet.

Penna
Classic Black

Penna
Parker IM

Penna
Parker Urban

Penna
Fisher Space

Det går att gravera på många olika material som exempelvis glas, metall och trä. Det finns därför många fantastiska presenter att välja mellan som du dessutom kan göra helt unika och personliga genom en egenvald gravyrtext. Du kan exempelvis ge bort ett par manschettknappar i stilren design, graverade med mottagarens initialer.

Eller varför inte vackra whiskey-glas med studentens namn ingraverat, för att fira den så efterlängtade examen? Genom att välja ut en personlig gravyr såsom ett namn, initialer, ett årtal eller varför inte en textrad som bär på en speciell mening för mottagaren kan du göra en bra present fantastisk.

Examenspresent ingenjör

Som examenspresent till ingenjör så tycker vi att en graverad champagnesabel passar perfekt. Ett elegant verktyg vars enda syfte är att fira kan aldrig vara fel!

Champagnesabel
Due Cigni

Champagnesabel
Fox Sciabola

Champagnesabel
Corsaro

Champagnesabel
Bufalo Nero

Det är alltid roligare och mer minnesvärt att få en present som är personlig och unik, särskilt på en dag som är så viktig som examensdagen. Ett par champagneglas med presentmottagarens initialer ingraverade passar extra bra att skåla i en dag som denna!

Examenspresent kock

Vad är väl en bättre examenspresent till kock är en exklusiv kockkniv med t.ex. namn eller datum graverat? Vi har även mycket fina förkläden i skinn som kan graveras, en unik och rolig examenspresent till en kock!

Kockkniv
Twin Pollux

Kockkniv
Twin Cuisine

Förkläde
B-Away

Förkläde Skinn
Master Chef

Genom att ge bort en personlig och unik present i form av något med en egen utvald text ingraverad, garanterar du att presenten kommer att uppskattas och vårdas som ett kärt minne i många år framöver.

Examenspresent smycke

En examenspresent smycke kan också vara mycket uppskattat. Det kan vara ett armband med din egenvalda gravyr eller ett fint halssmycke i rostfritt stål eller äkta silver där du låter gravera namn, initialer eller datum.

Armband
Verona Nero

Armband
Lizzy Silver

Halsband
Ocean Steel

Halsband
Silver Tag

Som alltid så har vi fri frakt och snabb leverans på ca 1-2 vardagar, även med personlig gravyr. Beställ redan idag!