Skovård läder

Skovård läder – Guide i fem steg

Vård av läderskor i fem enkla steg. Se till att ta väl hand om dina fina läderskor, skovård läder är speciellt viktigt under vintertid bland slask och vägsalt.

Med rätt skovård för dina läderskor så ökar du deras livslängd avsevärt, både dina skor och din plånbok kommer att tacka dig!

1. Rengöring

Innan du applicerar skokräm är det viktigt att du rengör dina skor. Borsta dem med en skoborste och använd en skolotion, t.ex. Saphir Lotion. Använd en skoputsduk för att gnugga in lotionen i lädret. När du är färdig torkar du snabbt av skorna med skotputsduken och låter dem torka.

2. Restaurering

Nu är det dags att restaurera uttorkat läder. Rengöringen öppnade lädrets porer och förberedde det för att kunna absorbera vårdande oljor. Använd en restaureringslotion, t.ex. Saphir Renovateur, för bästa resultat. Applicera krämen med en polish applicator-borste eller en skoputsduk, låt torka i 5 minuter och borsta snabbt över skon med en vanlig skoborste.

3. Polering

Använd en skokräm, t.ex. Saphir Pommadier, för att putsa upp dina skor. Denna skokräm med matt glans mjukar upp, vårdar, återfärgar och impregnerar dina skor. Applicera skokrämen med en skoputsduk. Vänta i 5 minuter och borsta dem sedan med en skoborste.

4. Glans

Om du vill ha den där extra glansen, använd ett högglansigt skovax, t.ex.  Saphir Pate de Luxe. Vaxet innehåller 7 olika sorters vax, alla med specika ändamål som glans, mjukgörning, skydd och doft. Appliceras bäst med en skoputsduk.

5. Finish

Hemligheten med riktigt glansiga skor är det sista steget: borsta dina skor med en skoborste av hög kvalitet. Borsta med korta, snabba rörelser och ta god tid på dig. Om du önskar en matt finish så hoppa över det fjärde steget.

Tips: använd skoborstar med ljusa borststrån för ljusa och ljusbruna läderskor och använd skoborstar med mörka borststrån för mörkbruna och svarta läderskor.

Tips på 3 st exklusiva skovårdslådor som innehåller allt du behöver för professionell skovård läder:

Saphir Burlwood

Saphir Walnut

Saphir Cherrywood

Alla skovårdslådor kan graveras med din egen gravyrtext, du väljer själv typsnitt och textstorlek. En perfekt present till någon du tycker om!